logo-stolk png

Automobielbedrijf Stolk B.V.
Burg. van Reenensingel 49
2803 PA  Gouda
tel. 0182 - 57 01 77
fax  0182 - 53 99 21
e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header2.png

Banden

De banden zijn één van de belangrijkste onderdelen van de auto m.b.t. rijgedrag en veiligheid.
De diepte van het bandenprofiel bepaalt vooral wanneer de banden vervangen moeten worden door nieuwe banden. Een te klein profiel zorgt voor slechter weggedrag van de auto en een langere remweg. Betreffende de minimale diepte van het profiel zijn er wettelijke eisen en APK-normen.
Wij raden aan om zomerbanden te vervangen bij een profieldiepte van 3 mm, terwijl voor winterbanden dit advies wordt gegeven bij 4 mm.

Winterbanden
Een winterband is te herkennen aan een grover, meer open profiel dan een zomerband. Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden en zijn daardoor dus ook een stuk veiliger.
Er wordt geadviseerd om onder de 7 graden Celsius op winterbanden te gaan rijden.

In de meeste Europese landen bestaat er regelgeving op dit gebied. Als er voor winterbanden een verplichting geldt, dan is dit bij winterse omstandigheden en/of binnen een bepaalde periode. Het niet voldoen aan de regels kan een boete opleveren. Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan het rijden zonder winterbanden, leiden tot medeaansprakelijkheid en 'grove nalatigheid', waarbij de verzekeraar betaling kan weigeren.

Wij beschikken over de juiste ruimte om uw bandensets schoon, veilig, droog en verzekerd op te slaan. Voor informatie over de prijzen kunt u hier contact met ons opnemen.

winterband

Disclaimer                      Contact                      Powered by Dambrink Internet Services